måndag, september 01, 2008

The Dirt

Efter att ha haft en bibliotekstorka på mer än två år var det dags igen. Ett nytt lånekort och en stunds letande senare sitter jag nu med Mötley Crües The Dirt framför mig som många av er läsare tipsade mig om.
Jag och min vapendragare Peter letade länge också efter Jenna Jamesons How to make love like a pornstar men fick tyvärr se oss slagna av bibliotekariernas förmåga att gömma böcker. Indelningen av böcker och hyllnamnen på ett bibliotek är ytterst förvirrande.

I mitt letande efter porrstjärnan gick jag också förbi en äldre dam som satt vi ett bord med fem böcker om norra Italien framför sig. Jag tänkte först säga trevlig resa men kom på att hennes passion för de nordligare delarna av Italien kanske bara var en fetish. Hon kanske nöjde sig med att sitta i ett tyst bibliotek och läsa om resmålet. Dels är det billigare men då har man även möjlighet att säga "Sch" så fort någon pratar.

Efter att ha letat i tio minuter under "Särskilda scenkonstnärer" insåg Peter och jag att vi inte skulle få öppna upp Jenna Jameson och lämnade biblioteket. Trots att vi bara hade halva den önskade bokmängden med oss ut var vi ändå nöjda. En porrstjärna i alla ära men Mötley Crüe slår lite högre. Skrattretande dåliga skådespelare, glidmedel och tillgjorda stön vs. Jack Daniels, överdoser och en inblick i världens mest ökända bands liv?

Dessutom hade The Dirt en varningstext. "Skydda barnen - Låt dem inte läsa denna bok". Och bara det är en anledning i sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh jag köpte den dä boken när jag åkte utomlands, läste ut den på tre dagar, en väldigt bra bok är avundsjuk på dej som inte läst den än ;)

Förresten har du läst boken "spelet" den är oxå bra

Fuckyoufashionists sa...

SV IDA:
Nej tyvärr har jag inte läst "Spelet" än. "The Dirt" ska först plöjas igenom och sen blir det att gå på andra böcker.

Kul att så många gav tips och idéer när jag fiskade efter boktips!